Evenement organiseren

Wilt u een evenement organiseren zoals een braderie, tentfeest, buurtfeest, festival, herdenking, muziekoptreden of open dag? Vraag dan een evenementenvergunning aan. Doe minimaal 7 maanden voor het evenement een vooraankondiging bij ons. Voor kleine evenementen heeft u geen vergunning nodig. U maakt dan wel een melding.

Als u een klein evenement organiseert dat voldoet aan onderstaande voorwaarden, dan vult u het meldingsformulier in.

  • Er mogen maximaal 100 mensen aanwezig zijn, waarvan maximaal 50 mensen tegelijkertijd in een tent of ander bouwwerk aanwezig zijn.
  • Het evenement vindt tussen 8.00 en 00.30 uur plaats.
  • U mag muziek draaien tussen 8.00 en 00.00 uur.
  • Het evenement vindt niet plaats op de rijbaan, (brom)fietspad, parkeerplaats. En vormt niet op een andere manier hinder voor het verkeer en de hulpdiensten.
  • Er worden maximaal 3 objecten geplaatst, waarvan maximaal 1 tent met een oppervlakte van maximaal 50 m2. De andere 2 objecten hebben een oppervlakte van maximaal 10 m2.
  • Er is een organisator.

Gaat u alcohol schenken en verkopen? Vraag dan ook een ontheffing zwak alcoholhoudende dranken aan. Voldoet u niet aan de voorwaarden voor een klein evenement? Vraag dan een evenementenvergunning aan.

U vult het aanvraagformulier evenementenvergunning in.

  • Categorie A evenement: u vraagt minimaal 6 weken voor het evenement de evenementenvergunning aan.
  • Categorie B evenement: u vraagt minimaal 13 weken voor het evenement de evenementenvergunning aan.
  • Categorie C nieuw evenement: u vraagt minimaal 20 weken voor het evenement de evenementenvergunning aan.
  • Categorie C evenement: u vraagt minimaal 13 weken voor het evenement de evenementenvergunning aan.

Wilt u weten of uw evenement onder een A, B of C categorie valt? Neem dan contact met ons op via vergunningen@hofvantwente.nl.

Drank schenken

Wilt u tijdens het evenement zwak alcoholhoudende drank schenken op een locatie die niet onder een Alcoholwetvergunning valt? Vraag dan een ontheffing aan.

Wilt u een evenement organiseren? Maak hier minimaal 7 maanden voor het evenement een melding van. Met uw vooraankondiging plaatst u het evenement op de regionale evenementenkalender. Hiermee zijn ook de hulpdiensten geïnformeerd over uw evenement.

Wilt u een nieuw evenement organiseren, is uw bestaande evenement gewijzigd of wilt u meer informatie? Maak dan een afspraak voor een vooroverleg met een medewerker vergunningverlening. Bel voor de afspraak naar 0547 – 85 85 85 of stuur een mail naar info@hofvantwente.nl.

Soort aanvraag Kosten
Standaardaanvraag zonder advisering € 67,30
Standaardaanvraag met advisering en publicatie € 116,25
Samengestelde aanvraag met advisering door diverse disciplines en publicatie bedragen € 155,40
Uitgebreide, complexe aanvraag waarvoor vooroverleg, uitgebreide advisering en controle(s) vereist zijn € 440,70