Subsidies buitengebied

Woont u in het buitengebied en bent u op zoek naar subsidies? Bijvoorbeeld om asbest te saneren of het platteland te ontwikkelen? Op deze pagina vindt u een overzicht van subsidies. 

De provincie biedt verschillende subsidies voor het buitengebied aan. U vindt de subsidies in het subsidieloket van Provincie Overijssel.

LEADER is onderdeel van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en verbindt stad en land door project ideeën te ondersteunen en financieren. Het doel van LEADER is om in Zuidwest Twente de biodiversiteit, het Noaberschap, de plattelandsbeleving en innovatie te versterken. Bekijk de website van LEADER voor meer informatie en om subsidie aan te vragen.

Als u asbestdaken wilt verwijderen van bijvoorbeeld agrarische gebouwen kunt u daarvoor subsidie aanvragen. Daken worden door de jaren heen aangetast door weer en wind, waardoor er mogelijk asbestvezels vrijkomen. Het verwijderen van asbestdaken die in contact staan met de buitenlucht is daarom beter voor uw gezondheid. Ga voor meer informatie naar onze pagina over de subsidie voor asbestdaken.

Bekijk de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor meer informatie over verschillende landbouwsubsidies.