Vervoermiddelen

Heeft u moeite om u buiten te verplaatsen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een (aangepast) vervoermiddel. Bijvoorbeeld een scootmobiel of een driewielfiets. Hiervoor moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. U vraagt een vervoermiddel aan door een melding te doen.

U komt in aanmerking voor een vervoermiddel, als u:

  • bui­tens­huis moei­te heeft met staan en lo­pen;
  • belangrijke bestemmingen in uw woonomgeving niet lopend kunt bereiken;
  • voor korte afstanden geen gebruik kunt maken van een eigen hulpmiddel, zoals een rollator of elektrische fiets;
  • geen gebruik kunt maken van een (aangepaste) fiets, brommer of auto;
  • een geschikte plaats heeft om het vervoermiddel veilig neer te zetten.

Zelf een oplossing regelen

Heeft u af en toe een vervoermiddel nodig? Dan zijn er mogelijkheden die u zelf kunt regelen. Denk hierbij aan het aanpassen van uw fiets naar een Tworby (een driewielfiets) of het huren van een scootmobiel.

U kiest zelf de manier van betaling die het beste bij u past: zorg in Natura (ZIN) of een persoonsgebonden budget (PGB).

Kiest u voor zorg in natura? Dan regelen wij het vervoermiddel en de betaling. Het vervoermiddel, krijgt u dan te leen van de gemeente. Wij blijven de eigenaar. U maakt zelf een keuze uit 1 van onze 3 leverancier:

Wilt u zelf het vervoermiddel regelen? Dan kan u gebruikmaken van een persoonsgebonden budget. U kiest dan zelf de leverancier en regelt zelf de geldzaken.

Eigen bijdrage

Voor de Wmo (hier valt de begeleiding onder) betaalt u een eigen bijdrage van € 20,60 per kalendermaand. Deze kosten betaalt u via een automatische incasso van het Centraal Administratiekantoor (CAK).

Bent u getrouwd of heeft u een partner?

U betaalt geen eigen bijdrage zolang minimaal één van u nog niet de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

Voor meer informatie of hulp belt u 0547 – 85 85 85. Dit kan op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur.