Gratis klimplanten en bloembollen tijdens de Dag van het Groen

Doe je mee en haal gratis klimplanten en/of bloembollen op vrijdag 29 september tijdens de Dag van het Groen bij Herberg de Pot in Markelo tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Kom naar de kraam van de Groene loper Hof van Twente en geniet van de andere activiteiten op deze dag.

Waarom gratis klimplanten en bloembollen via de Groene Loper?

Van boven en onder GOED. ‘Dit jaar gaan we de hoogte in. We zien dat heel veel muren en schuttingen kaal zijn en niet worden benut voor vergroening. Zonde, want een groene gevel ziet er echt heel anders uit. En het zorgt ook nog eens voor verkoeling tijdens warme zomermaanden en is goed voor de biodiversiteit’. Naast bovengrondse vergroening vragen we met deze actie ook aandacht voor een gezonde bodem. Zo zorg je niet alleen voor meer levende natuur boven de grond, maar ook daaronder. Daarom krijgen bewoners mooie klimmers, bloembollen, én bodemverbeteraar mee tijdens de dag van het groen op 29 september bij Herberg de Pot in Markelo (op=op). Klik hier voor meer informatie.

Hof nog Groener

De ‘Maand van het Groen Doen’ Is onderdeel van de campagne ‘Hof Nog Groener’, waarmee we samen willen laten zien hoe gezellig, gewoon en gemakkelijk groen doen kan zijn. Echt iedereen kan het! Op 30 september is er ook nog een mooi gezinsevenement in het kader van `dichter bij de natuur’. Ook leuk voor de kinderen met Tosca Menten (Dummie de Mummie) en insectenhotels maken, lezingen, rondwandelingen en schminken in de Reggetuin in Goor. Kijk voor meer informatie: https://www.hofbibliotheek.nl/agenda/296-dichter-bij-de-natuur.

Heb je vragen over groene acties, wil je advies over het vergroten van biodiversiteit in de Hof van Twente of wil je vrijwilliger van ‘Groen Doen’ worden? Vanaf nu kan jij met al je vragen terecht bij het Groene Spreekuur. Samen vinden we een antwoord! Elke vrijdag van 11.00 tot 13.00 uur in de Reggetuin in Goor. Klik hier voor meer informatie.