Start sloop De Toonladder in Delden

De gemeente start binnenkort met de herontwikkeling van de locatie De Toonladder in Delden. De voormalige basisschool De Toonladder, kinderdagverblijf De Speeldoos, café De Boemel en sporthal De Reiger worden gesloopt om plaats te maken voor appartementen en woningen.

Projectdetails

  • Appartementencomplex: Het nieuwe appartementencomplex, ontwikkeld door Wonen Delden, krijgt 44 wooneenheden en komt op de plek van de voormalige sporthal en het café.
  • Grondgebonden woningen: Op het terrein van de voormalige school en het kinderdagverblijf worden 18 grondgebonden woningen gebouwd. De gemeente maakt het terrein bouwrijp en biedt de kavels daarna te koop aan. Kijk op www.hofvantwente.nl/kavels/toonladder-delden voor meer informatie over de kavels.

Parkeerplaats De Reigerstraat

De parkeerplaats naast het voormalige café en de sporthal wordt per 1 juli 2024 permanent opgeheven. Na deze datum kunnen voertuigen worden geparkeerd op het terrein aan de overzijde van het spoor aan de Spoorlaan. Voertuigen die op 1 juli nog op het parkeerterrein staan, worden weggesleept.

Planning

  • Vanaf 1 juli is de parkeerplaats naast het voormalige café en de sporthal gesloten. Voertuigen die na deze datum nog op het parkeerterrein staan, worden weggesleept.
  • Op 1 juli 2024 begint aannemer Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek uit Lichtenvoorde met werkzaamheden in de panden en de asbestsanering. Deze werkzaamheden vinden doordeweeks plaats tussen 07.00 en 17.00 uur en duren tot de bouwvak.
  • De sloop van de panden start na de bouwvak. Ook worden in die periode een aantal bomen gekapt.
  • Na de sloop worden er kleine bodemsaneringen uitgevoerd aan de Bernhardstraat en De Reigerstraat.
  • Als de sloop en bodemsanering zijn afgerond wordt het terrein van de voormalige sporthal en het café verkocht aan Wonen Delden. Ook start dan het bouwrijp maken van het voormalige schoolterrein. Dat duurt naar verwachting tot het eerste kwartaal van 2025.
  • De bouwkavels gaan daarna in de verkoop.
  • De bouw van het appartementencomplex start naar verwachting in de tweede helft van 2025.

Verkeersmaatregelen

Tijdens de sloopwerkzaamheden blijven de omliggende wegen zoveel mogelijk open voor verkeer. Bij de sloop van de sporthal zal de De Reigerstraat tijdelijk gedeeltelijk worden afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Ook tijdens de bodemsaneringen zullen de De Reigerstraat en de Bernhardstraat tijdelijk gedeeltelijk afgesloten zijn. Ook dan wordt het verkeer ter plaatse omgeleid.

Meer informatie

  • Voor meer informatie over de sloop en de bodemsaneringen kunt u contact opnemen met de heer P. Schalkwijk van gemeente Hof van Twente via het telefoonnummer 0547 - 85 85 85. 
  • Voor meer informatie over de verkoop van de bouwkavels kunt u contact opnemen met de heer B. Oude Veldhuis van gemeente Hof van Twente via het telefoonnummer 0547 - 85 85 85.
  • Voor vragen over de ontwikkeling van het appartementencomplex kunt u terecht bij mevrouw A. Cattier van Wonen Delden via het telefoonnummer 074 - 376 64 64.