Gemeente Hof van Twente helpt kinderen meedoen

Gemeente Hof van Twente gaat samenwerken met Sam& voor alle kinderen. Samen willen we ervoor zorgen dat alle kinderen in onze gemeente kunnen meedoen. Ook als er thuis weinig geld is.

Wat is Sam& voor alle kinderen?

Sam& is een samenwerkingsverband tussen Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp, Stichting Jarige Job en Leergeld Nederland. Het doel van Sam& is om kinderen uit gezinnen met weinig geld te helpen. Sam& betaalt bijvoorbeeld voor schoolspullen, sport of muziekles.

Waarom deze samenwerking?

Wethouder Edwin Scheperman: “Door samen te werken met Sam& zetten we een belangrijke stap om alle kinderen in Hof van Twente gelijke kansen te geven. Een voetbalshirt of schoolreisje lijkt misschien een klein ding, maar kan voor een kind het verschil maken tussen erbij horen of buitengesloten voelen. Daar maken we ons als gemeente hard voor.” 

Hoe werkt het?

Ouders met weinig geld kunnen vanaf maandag 15 juli een aanvraag doen op de website van Sam& voor alle kinderen. Door aansluiting bij Sam& voor alle kinderen, worden de bestaande regelingen voor gezinnen met schoolgaande kinderen uitgebreid en wordt de manier van aanvragen een stuk eenvoudiger. Sam& ontvangt de aanvraag en kijkt of de gegevens kloppen. Bij recht op hulp regelt Sam& de betaling. Bijvoorbeeld voor  een lidmaatschap van een sportvereniging of schoolspullen. De gemeente kijkt dan of het gezin recht heeft op hulp. Als dat zo is, regelt Sam& de betaling. Bijvoorbeeld voor voetbalschoenen of een schoolreisje.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op onze pagina 'Regelingen bij een laag inkomen'.