Officiële opening: start Groene Helden-expositie op donderdag 11 juli bij de bibliotheek in Delden

Komt u ook naar de officiële opening van de gratis toegankelijke Groene Helden foto-expositie? Op donderdagmiddag 11 juli om 16:00 uur bij de bibliotheek in Delden, Stadshagen 200. Ontmoet inspirerende natuurliefhebbers van verschillende natuur-, land- en tuinbouworganisaties en lees hun verhalen. Wethouder Harry Scholten opent deze feestelijke expositie, ook zijn er Groene Helden aanwezig.

De Groene Helden 

In Hof van Twente zijn er veel initiatieven waar verschillende Groene Helden achter schuilgaan. Lokale natuurorganisaties, groene initiatieven en land- en tuinbouworganisaties. Inspirerende vrijwilligers, die zich uitermate toegewijd inzetten voor het vergroeven van Hof van Twente en u alles kunnen vertellen over hoe leuk en gemakkelijk groen doen kan zijn. Als inwoner kunt u zich laten inspireren door deze groene helden en tips en advies inwinnen.

Gratis foto-expositie 

Tot en met medio oktober staan de ramen van de bibliotheken in Delden, Diepenheim, Goor, Markelo én Cultuurhuis de Marke in Hengevelde in het teken van inspirerende ‘Groene Helden van de Hof’. De gratis expositie is te bezoeken op eigen gelegenheid bij de diverse locaties op een tijd dat het de bezoeker uitkomt. De volledige interviews staan online en zijn te vinden via een QR-code bij de portretten.

“Ongelofelijk hoeveel ‘handige handjes’ er zijn in de wijk!” 

Het verhaal van Machtig Mooi Markelo Zoemt is één van de verhalen. In een prachtig stukje natuur aan de A. ten Hovestraat in Markelo namen bewoners in 2018 het initiatief om de wateroverlast aan te pakken met een plan dat naast natuurbehoud, cultuur en educatie ook sociale verbinding omvat. Ook hieruit blijkt dat groen verbindt. De sfeer in de buurt is sindsdien totaal veranderd, vertelt één van de initiatiefnemers, Martine Pleijsier: “Voorheen spraken de bewoners in deze straat elkaar nauwelijks, nu helpt iedereen elkaar. Iedereen heeft zijn eigen netwerk dat we benutten: een rietdekker schonk riet voor het bijenhotel, een buurtbewoner bracht een vlinderstruik en een oud-bewoonster schreef haiku's, wat leidde tot borden met haar gedichten langs het wandelpad.”

Hof nog Groener

Groen doen: in uw buurt, wijk of tuin, we doen het al veel in het kleurrijke Hof van Twente. Ontdek welke lokale initiatieven en acties bijdragen aan een groenere omgeving, recht voor uw deur. Naast de Groene Helden-expositie organiseert Hof nog Groener namelijk nog veel meer, zoals het cultureel evenement Dichter bij de Natuur op zondag 22 september en de Dag van Groen & Klimaat op zondag 27 oktober. 

Meer weten? 

Kijk op de kalender via www.hofnoggroener.nl voor activiteiten in uw buurt. Onder de paraplu Hof nog Groener organiseren de Bibliotheek Hof van Twente, de Reggetuin, de Groene Loper en gemeente Hof van Twente het hele jaar door groene activiteiten.