Bezoek het filmfestival ‘Boeren zoeken Ruimte’ op 13, 14 én 15 september in de Reggehof en het Beaufort

Van vrijdagochtend 13 september tot en met zondagavond 15 september staat alles in het teken van het filmfestival ‘Boeren zoeken Ruimte’. Dit filmfestival is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen Stichting Goed Geboerd, De Groene Loper Hof van Twente, HofPoweD, de Reggetuin, Filmhuis Alleman en het Beaufort. Goed nieuws voor u als inwoner: alle filmvoorstellingen zijn gratis! Reserveer vanaf woensdag 28 augustus uw ticket via de website van de Reggehof. 

Samen groene ruimte zoeken

Het zijn onzekere tijden voor het landelijk gebied. Op alle fronten lijkt het leefklimaat in de Hof van Twente snel te veranderen. Al jarenlang heerst er onzekerheid over hoe het verder moet op het platteland. Dit filmfestival is georganiseerd om te laten zien hoe boeren met deze complexe opgaven omgaan en om kinderen meer over de natuur te leren. Het festival toont drie inspirerende films voor zowel volwassenen als kinderen. Het wil, onder het genot van een hapje en een drankje, een podium bieden voor boeren én burgers.

Met elkaar in gesprek

Op vrijdagavond 13 september trapt het filmfestival af met een debat-/gespreksavond, voorafgaand aan de film Gerlach, waarin drie boeren hun verhaal vertellen over een al dan niet gedwongen verhuizing en verplaatsing van hun boerenbedrijf, en wat dat met hen heeft gedaan. En op zaterdag 14 september start regisseur Barbara Makkinga uit Hengelo (O) de documentaire "Vogels kun je niet melken" met een inleiding over het maken van deze film.

Het filmprogramma:   
KNOROp vrijdag 13 september
Aanvang om 10.00 uur
In de Reggehof (De Höfte 5, 7471 DK Goor)Voor kinderen van de basisscholen
Gerlach *Op vrijdag 13 september
Aanvang om 19.30 uur
In de Reggehof (De Höfte 5, 7471 DK Goor)Voor iedereen
KNOROp zaterdag 14 september
Aanvang om 15.30 uur
In de Reggehof (De Höfte 5, 7471 DK Goor)Voor kinderen samen met hun ouders
"Vogels kun je niet melken"**Op zaterdag 14 september
Aanvang om 19.30 uur
In de Reggehof (De Höfte 5, 7471 DK Goor)Voor iedereen
"Vogels kun je niet melken"**Op zondag 15 september
Aanvang om 19.30 uur
In het Beaufort (Burgemeester de Beaufortplein 1, 7475 AG Markelo)Voor iedereen

*Gerlach (2023), is een portret van de eigengereide boer Gerlach van Beinum die zich al meer dan een halve eeuw probeert staande te houden in zijn houten huis onder de rook van Schiphol, omgeven door steeds meer bedrijvigheid. 
**Een prijswinnende documentaire van regisseur Barbara Makkinga uit Hengelo (O). Barbara introduceert deze documentaire zelf door te vertellen hoe zij de film heeft gemaakt. 

Nog meer groene helden

In de Hof van Twente zijn er tal van initiatieven waar diverse Groene Helden achter schuilgaan, zoals lokale natuurorganisaties, groene initiatieven en land- en tuinbouworganisaties. Dit weekend is daarom ook de tentoonstelling ‘Groene Helden in de Hof’ te zien, waarin maar liefst tien vrijwilligersorganisaties uit de Hof van Twente vertegenwoordigd zijn. Deze groene verhalen sluiten goed aan bij het thema van dit filmfestival. Voor meer informatie over onze groene helden kunt u terecht op: www.groeneloperhofvantwente.nl/groene-helden-expositie.