Meedenkavond kansrijke jeugd in Markelo | 25 september 19:00 uur

Bent u betrokken bij jongeren als vrijwilliger, professional, ondernemer of ouder/verzorger? Meld u dan nu aan voor de meedenkavond op woensdag 25 september van 19.00 uur tot 21.00 uur in het Beaufort in Markelo. We bekijken dan samen de resultaten van de GGD-gezondheidsmonitor van jongeren in de leeftijd van 13 tot 15 jaar in Hof van Twente. Daarna bepalen we samen welke acties voor de jeugd in Markelo wenselijk zijn.

Maar liefst 54% van de jongeren in Hof van Twente geef aan zich vaak gestrest te voelen door één of meerdere factoren. Dit maakt de noodzaak van een positieve en kansrijke omgeving voor jongeren des te belangrijker. De meedenkavond voor een kansrijke jeugd, biedt een uitgelezen kans om wat te betekenen voor het welzijn van jongeren in Markelo. U kunt hierbij denken aan onderwerpen als beïnvloedbaarheid, omgaan met groepsdruk en weerbaarheid.

Opgroeien in een Kansrijke Omgeving (OKO)

Het helpt jongeren om zich beter te kunnen ontwikkelen als zij opgroeien in een positieve, gezonde en veilige leefomgeving. Zo’n omgeving zorgt voor verbondenheid en verkleint ook de kans op het gebruik van drank en drugs. Met het OKO-initiatief werken alle betrokken partijen samen aan het realiseren van zo'n omgeving, zowel thuis (gezin), op school, in de vriendenkring als in de vrije tijd. 

Deze meerjarige en duurzame aanpak brengt verschillende partijen samen, waaronder de gemeente, professionals, ondernemers en inwoners. De gemeente neemt hierbij de coördinerende rol op zich. Deze bijeenkomst is bedoeld voor volwassenen. Er zal ook een aparte bijeenkomst worden georganiseerd voor jongeren.

Wethouder Hannie Rohaan benadrukt het belang van een positieve omgeving voor jongeren: "Om jongeren gelukkiger en gezonder op te laten groeien, is een positieve omgeving een belangrijke basis. We hebben elkaar nodig om een kansrijke omgeving te creëren voor onze jongeren. Uw deelname is van belang om de aanpak in Markelo te laten slagen."

Denkt u mee? 

Meld u dan vóór vrijdag 20 september aan via www.hofvantwente.nl/jeugdmarkelo. Heeft u nog vragen of behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact op via 06 - 39 82 55 09 of stuur een e-mail naar i.prins@hofvantwente.nl.

Dit initiatief start in Markelo, maar de gemeente heeft als doel om dit in de komende jaren uit te breiden naar andere kernen in Hof van Twente.